Sfaturi pentru tratarea durerilor articulare

Te întrebi cum să ameliorezi durerile articulare? Ne folosim articulațiile, toată ziua, în fiecare zi. De aceea, durerile articulare sunt atât de frecvente. Aflați despre unele dintre tratamentele disponibile pentru durerile articulare, astfel încât să puteți ameliora durerea și să vă întoarceți la activitățile pe care le iubiți.

Durerea articulară este extrem de frecventă și poate afecta aproape orice articulație. Conform studiilor, marea majoritate a oamenilor din întreaga lume se confruntă cu dureri la un moment dat în viață, iar la persoanele de peste 55 de ani, durerile articulare și osteoartrita afectează un procent mai mare din populația lumii decât durerile musculare. Durerea poate afecta genunchii, șoldurile, coatele, picioarele și mâinile. Durerea articulară poate varia în intensitate și poate varia de la ușoară la intensă.

Există mai multe afecțiuni care pot provoca dureri articulare, cum ar fi: diferite forme de artrită sau osteoartrită, bursită, tendinită (cea mai frecventă este la nivelul tendonului lui Ahile), sindromul mână-spate, sau chiar vânătăi și entorse comune care apar în viața de zi cu zi sau leziuni sportive. Discutați cu medicul sau farmacistul dumneavoastră despre remedii și tratamente pentru a vă recăpăta bucuria mișcării.

Când trebuie să consultați un medic pentru dureri articulare

Dacă suferiți de dureri articulare, consultați un medic pentru a înțelege cauza și a identifica cel mai potrivit tratament pentru dumneavoastră.

În special, este recomandabil să consultați un medic dacă:

  • Durerea articulară este însoțită de umflături, roșeață, disconfort și căldură în jurul articulației
  • Durerea articulară durează mai mult de 7 zile fără semne de ameliorare
  • Articulația este complet blocată și imobilă
  • Durerea articulară este însoțită de febră
  • Articulația pare deformată

Medicamente pentru dureri articulare

Există mai multe medicamente pentru gestionarea stadiilor dureroase ale bolii. Există medicamente care trebuie prescrise de medic sau există medicamente analgezice și antiinflamatoare disponibile în farmacii sub formă de tablete sau formulări topice, care nu necesită prescripție medicală. Consultați-vă întotdeauna medicul și farmacistul.

Fizioterapie

Fizioterapia, folosind tehnici specifice de exerciții terapeutice și abordări manipulatorii, poate ajuta la ameliorarea durerilor articulare. De asemenea, poate contribui la întărirea mușchilor din jurul articulațiilor, ceea ce ajută la reducerea durerii și la îmbunătățirea funcției. Scopul fizioterapiei este de a crește treptat forța și flexibilitatea, de a recupera și de a menține funcția articulară în timp, astfel încât să poată fi reluate activitățile zilnice normale.

Intervenție chirurgicală

Intervenția chirurgicală este considerată o ultimă soluție pentru durerile articulare și este un plan de tratament care trebuie evaluat cu atenție împreună cu medicul.

Intervenția chirurgicală pentru durerile articulare are ca scop îmbunătățirea funcției articulației și poate implica înlocuirea totală a articulației (proteză).

Știm cât de important este să găsiți cel mai bun tratament pentru durerile articulare pentru nevoile dumneavoastră. Pentru că nu este vorba doar de ușurarea articulațiilor inflamate, dureroase și înțepenite – este vorba de a vă bucura de mișcare și de a vă simți liberi să vă concentrați asupra a ceea ce este important în timpul zilei. Este să te simți din nou tu însuți.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top