Acea durere în genunchi care nu dispare și cu care înveți să trăiești. Acea durere sâcâitoare în umăr, care din când în când cedează, dar care în anumite momente nu ne lasă să dormim noaptea.
Știți despre ce vorbim, nu-i așa? Durerea articulară afectează multe persoane, nu doar pe cele în vârstă, și este adesea frustrantă, deoarece împiedică sau îngreunează desfășurarea unor activități normale.
Astăzi, vă propunem câteva remedii pentru a ameliora durerile și inflamațiile articulare fără a recurge la medicamente.

5 remedii naturale pentru a reduce durerile și inflamațiile articulare
Excludeți alergiile
Primul pas în tratarea durerii cronice și acute este să excludem alergiile printr-un test de alergii foarte simplu.
Alergiile, de fapt, creează o situație de inflamație cronică și acest lucru poate avea un impact uriaș asupra acelor mici dureri articulare pe care le purtăm de când ne știm și pe care aproape că ne-am obișnuit să le ignorăm.
Limitați alimentele inflamatorii
Multe alimente pe care le consumăm în mod obișnuit, adesea prea frecvent, pot juca un rol important în procesele inflamatorii.
Principalele grupe de alimente acuzate de a genera procese inflamatorii chiar și la persoanele non-alergice sunt: glutenul, produsele lactate, zahărul, grâul, grăsimile hidrogenate, îndulcitorii artificiali și
îndulcitori artificiali și alcoolul.
Desigur, nu este vorba de a elimina toate aceste grupe de alimente din alimentația noastră, ci de a limita aportul lor, de a favoriza consumul de fructe și legume de sezon și de a citi etichetele produselor pe care le cumpărăm gata preparate, mai ales în cazul durerilor articulare cronice. Pe scurt, încă o dată, să fim atenți la ceea ce mâncăm!
Sporiți alimentele antiinflamatorii
Înainte de a recurge la medicamente, cămara ne poate veni în ajutor, oferindu-ne alimente care au proprietăți antiinflamatorii.
Omega-3 sunt grăsimi „bune” care ajută la combaterea inflamațiilor din organismul nostru. Le putem găsi în pește, cum ar fi somonul, sau în multe alimente vegetale, cum ar fi nucile, afinele, usturoiul, ceapa, pătrunjelul, crețușca, țelina și lămâia.
Adăugarea de legume proaspete și colorate în alimentația de zi cu zi este însă esențială: legumele conțin vitamine, minerale și proprietăți antioxidante care
sunt esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor organismului.
Turmericul și ghimbirul sunt, de asemenea, cunoscute ca analgezice naturale: nu uitați să adăugați aceste condimente în mâncărurile dumneavoastră și folosiți-le și la prepararea sucurilor sau a centrifugelor.
Puneți-vă în mișcare!
S-a descoperit că o mare parte din durerile articulare sunt rezultatul unui stil de viață sedentar și al unor mușchi și articulații prea imobile.
Nu, nu vă sugerăm să ieșiți acum să alergați 10 km! Vă sugerăm să începeți să practicați gimnastică ușoară, plimbări lungi, Pilates sau yoga: acestea sunt activități foarte utile pentru că mențin articulațiile în mișcare, reduc rigiditatea și durerea și întăresc mușchii din apropierea articulațiilor, astfel încât acestea să le susțină mai mult.
Suplimente
Există multe suplimente care pot ajuta în problema articulațiilor inflamate sau dureroase, dar, mai ales dacă luați și alte medicamente, este foarte important să verificați împreună cu medicul dumneavoastră dacă nu există interacțiuni dăunătoare între medicamente și suplimente.
Ceea ce vă putem recomanda cu siguranță este să începeți cu suplimente multivitaminice și minerale de înaltă calitate, mai ales dacă dieta dvs. nu este atât de variată pe cât ar trebui, deși asta nu înseamnă că puteți mânca junk food și apoi să luați suplimentele, atenție. Și contrariul este la fel de adevărat: dacă dieta dvs. include o mulțime de fructe și legume de sezon, cel mai probabil nici nu veți avea nevoie să vă suplimentați cu vitamine și minerale.
Acestea au fost doar câteva indicații pentru a începe să vă modificați dieta și stilul de viață: nu le puteți schimba într-o zi, desigur, dar dacă vreți să vă simțiți mai bine puteți începe de aici să
vă îmbunătățiți sănătatea fizică.